Dubbelspel is een leuke variatie op het traditionele tennis. Door dubbelspel spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Je zou zeggen dat het makkelijker is omdat elke speler maar de verantwoordelijkheid hoeft te nemen over een half veld, maar het blijkt toch best lastig te zijn. Als eerste moet je natuurlijk zorgen voor goede communicatie binnen jouw team. Daarna kan je met deze 2 tactieken de tegenstander verstoren en de winst behalen. 

Tactiek 1: sla de bal in het midden 

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je tegenstanders te storen, inclusief door het midden spelen. Als je de klassieke dubbele rally speelt met twee spelers achteraan en twee voor het net, kun je af en toe nog een bal door het midden schieten. Pas wel op dat de bal niet te makkelijk af is te maken voor de netspeler. Als je eenmaal in het midden speelt, raken je tegenstanders in de war over wie de bal moet raken. Ze rennen ook allebei dichter naar het centrum toe, wat je meer kansen geeft om het volgende moment een punt te scoren door de bal weer naar één van de zijkanten te schieten.  

Tactiek 2: mik op de voeten 

Zodra je tussen hen in bent en de bal kunt raken, richt je direct op de voeten van de vijand. Deze bal is voor de tegenstander het moeilijkst om te spelen, aangezien de bal dicht bij het lichaam is, laag en natuurlijk de voeten letterlijk in de weg zitten. Als je tegenstander de bal toch terug weet te slaan krijg je een lange bal die je weer kunt afmaken met een vernietigende smash. Deze zal bijna altijd zitten aangezien de tegenstander nog herstellende is. Pas deze 2 tactieken toe tijdens je eerstvolgende dubbelspel om die winst keer op keer te pakken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.