Een forehand is een krachtige slag in de tenniswereld. Een goede basistechniek die iedere tenniser moet beheersen. Als je een beginner bent is het belangrijk deze slag snel onder de knie te krijgen. Met de volgende 3 gouden tips lukt dat zeker! En als je al een ervaren tennisser bent zal je deze slag al kunnen dromen.   

Sla vanuit de juiste positie 

Als je van rechts probeert te slaan en de bal constant op ooghoogte raakt, dan is er iets mis. De basis is natuurlijk hoe je de bal raakt en het resultaat. Maar als je ervoor kunt zorgen dat je op de goede plek staat en de bal op de juiste hoogte staat, zul je merken dat je forehand veel beter is. Dit is een goede manier om het te doen: sla de bal op een hoogte tussen de knieĆ«n en heupen. Op deze manier kan je een natuurlijke beweging maken die niet veel moeite kost. 

Sla door 

Voor sommigen is dit de meest normale activiteit, terwijl het voor anderen erg moeilijk is. Het is altijd goed om te blijven slingeren. Hiermee zal je kracht achter de bal zetten waardoor die veel soepeler door de lucht vliegt. Last but not least, als het spannend wordt, hebben we soms de neiging om in te houden, maar dat is niet nodig. Je kunt doorgaan en overtuigend blijven spelen. Hierdoor zal je forehand heel het spel mooi uitgevoerd worden.  

Timing 

Timing is vooral belangrijk op het moment van contact met de bal. Sla de bal terug als deze voor je is, laat de bal niet achter je komen. Zorg ervoor dat de afstand tussen jou en de bal niet te groot is, maar zeker niet te klein. Dit laatste is vooral merkbaar voor veel beginnende spelers, waardoor ze moeilijk gecontroleerd de bal kunnen slaan. Op het moment van de impact moet de kop van het racket ongeveer evenwijdig zijn aan het tennisnet. De beste plaats om de bal te slaan is het midden van het racketblad, dit is de sweetspot. Hiermee geef je de bal veel gecontroleerde kracht en geen afwijking.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.