Er is de afgelopen twee jaar veel veranderd in de sportwereld. De huidige corona pandemie zette veel sporten, met name teamsporten, op pauze. Daardoor hebben sporters die zich voorheen bezig hielden met hockey, voetbal en fitness hun teamsporten in de afgelopen lockdowns omgeruild voor een andere sport: tennis. De populariteit van de racketsport is tijdens de pandemie zodanig gestegen dat de productie en verkoop van tenniskleding wereldwijd uit de pan is gerezen. Maar hoe verschilt tenniskleding met andere sportkleding, en waar moet je op letten bij je volgende aankoop? Dit artikel legt het je uit.

Topsporters en hun tenniskleding

De meeste tenniskleding wordt ontworpen in samenwerking met topsporters. Omdat elke proftennisser wel aangesloten is bij een populair merk is er veel competitie om de beste tenniskleding te produceren en verkopen. Echter is er ook een breed scala aan merken die geen topsporters sponsoren, maar wél alle trends in de gaten houden. Hierdoor is modieuze en innovatieve tenniskleding ook op de consumentenmarkt verkrijgbaar en is het voor iedereen mogelijk om in comfortabele kleding te tennissen.

Je tennisprestatie hangt natuurlijk grotendeels af van het comfort van je kleding. Daarom zijn topsporters ook het eerste aanknooppunt als het gaat om tenniskleding. Op basis van hun eisen ontstaan nieuwe trends, voornamelijk gebaseerd op bewegingsvrijheid. De meeste kleding wordt gemaakt van polyester, omdat deze stof goed ademt en niet zwaar aan het lichaam voelt. Daarbij is polyester uit te rekken, wat onmisbaar is tijdens het sporten. Essentieel zijn natuurlijk de zakken op het onderlichaam, waar de tennisballen in blijven moeten zitten zonder dat het de tennisser belemmert in zijn bewegen.

Hoe wijkt tenniskleding af van reguliere sportkleding?

Uniek voor de tennissport zijn natuurlijk de rokjes die vrouwelijke tennisspelers graag dragen. Toen vrouwen voor het eerst tennis speelden, in de jaren 1860, droegen ze lange, zware jurken. Door de jaren heen zijn die steeds korter en lichter geworden. Tegenwoordig dragen de meeste tennisspeelsters vaak een broekje van spandex met een luchtig rokje er overheen. Ze zijn comfortabel, vrouwelijk en iets waar veel tennissers trots op zijn.

Er zijn natuurlijk allerlei technische aspecten die bij tenniskleding komen kijken. Moderne tennisoutfits zijn gemaakt van materialen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook voorkomen dat kleding aan je lichaam blijft plakken omdat ze zweet afstoten. Polyester en elastaan voorkomen daarmee ook dat je benen tegen elkaar aanwrijven. De stof is licht in gewicht en de rekbare eigenschappen geven je veel meer bewegingsvrijheid.

Zo kies jij de juiste tenniskleding

De juiste tenniskleding begint bij de vraag: waar ben je naar op zoek? Je kan uitgaan verschillende aspecten zoals betaalbaarheid, duurzaamheid, comfort of stijl.

Reguliere shorts zijn het meest voorkomend. Ze worden gedragen vanwege hun zweetafvoerende eigenschappen, comfort, ademend vermogen en ze ondersteunen de bewegingen van de drager. Ze zijn verkrijgbaar in diverse soorten, maten en kleuren. Het nadeel is dat niet iedere reguliere short zakken heeft. Voor vrouwen zijn tennisrokjes ook een populaire optie, alhoewel die vaak weinig ruimte hebben voor tennisballen.

Twee-in-een tennisshorts, of tennisbroeken van hogere kwaliteit, zijn twee shorts in één. De eerste laag is een compressiebroek welke de bloedsomloop in de benen stimuleert en zorgt voor een betere coördinatie. De tweede laag is een sneldrogende buitenlaag die zorgt voor extra steun. Deze shorts hebben gegarandeerd zakken voor tennisballen, maar zijn wel warmer in de zomer.

Helemaal nieuw is de skort. Zoals de naam al impliceert is dit een mix tussen een skirt en een short. Ze lijken op een korte tennisrok, maar hebben er een ingebouwd broekje onder zitten. Veel vrouwen kiezen tegenwoordig voor deze optie zodat ze niet een extra broekje bij hun rok hoeven te kopen.

Tenniskleding is enorm veelzijdig

Er zijn enorm veel opties voor tennissers om een outfit samen te stellen. Dat is het voordeel van de tennissport: bij geen enkele andere sport zijn er zoveel kleding opties. Of je nu kiest voor een short, rok, polo, topje of zelfs een jurk, voor iedereen zit er wel een comfortabele, stijlvolle optie tussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.