Het is bij tennis net zoals bij ieder andere sport, in het begin worden veel beginnersfouten gemaakt. De onderstaande blog zal deze beginnersfouten aan het licht brengen. Het doel hiervan is dat jij meer bewust bent van je fouten zodat je eraan kan werken. Want als deze beginnersfouten worden hersteld zal je zien dat je echt sprongen maakt in je tennis vaardigheden.  

Niet letten op de bal 

Dit klinkt misschien heel logisch, maar dit is waarschijnlijk de meest voorkomende fout. Door niet genoeg op de bal te letten, maak je het jezelf erg moeilijk om te spelen. Door naar de bal te kijken, kun je inschatten waar hij zal landen. Hierdoor kan jij op tijd op de juiste plaats zijn om hem te raken. Door naar de bal te kijken zal je dus steeds betere inschattingen kunnen maken.   

Teveel nadruk leggen op kracht 

Kracht is goed en je hebt het ook nodig om de bal over het net te kunnen slaan, maar te veel kracht gaat vaak averechts. Harde slagen zullen vaak resulteren in oncontroleerbare ballen die niet landen waar ze willen. Let dus minder op de kracht waarmee je slaat en concentreer je meer op goede techniek. Hierdoor zal je spel al snel drastisch verbeteren.  

Timing van de aanval 

Als je vooraan staat in het veld om aan te vallen, maar de tegenstander slaat de bal naar het achterveld. Dan moet je ver rennen om de bal te raken en heb je de kans om een strakke bal af te vuren gemist. Het is ook onwaarschijnlijk dat je op tijd in de juiste positie bent om de bal over het net te slaan. Weten wanneer je moet aanvallen is een kwestie van anticiperen, en hoe langer je speelt, hoe beter je wordt. Alleen door constante training kan je deze goede timing van je aanvallen ontwikkelen. Herhaling is hier dus de beste leermeester.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.