Tennis wordt als sinds 1873 gespeeld, maar wie zijn nou de beste tennisspelers ooit? Op die vraag ga ik in deze blog antwoord geven.

Roger Federer    –    Zwitserland

De beste tennisspeler aller tijden is de in Zwitserland geboren Roger Federer. Roger Federer staat bekend als de beste speler ter wereld vanwege het feit dat hij zijn hoge niveau al heel lang vast weet te houden. Roger Federer heeft in zijn carrière 17 grand slam overwinningen behaald, dit is meer dan iemand ooit gelukt is. Federer heeft ook 302 weken de nummer een positie op de wereldranglijst ingenomen ook dit is een record. Federer zijn favoriete toernooi is het fameuze Wimbledon, deze wist hij zeven keer te winnen

Rod Laver       –        Australië

Rodney George Laver beter bekend als Rod Laver, is een Australische oud-tennisser. Laver was de nr. 1 gerangschikte professional van 1964 tot 1970.

Laver won 11 Grand Slam-titels, hoewel het hem vijf jaar voorafgaand aan de Open Era was verboden om die toernooien te spelen. Laver is de enige speler die tweemaal een Grand Slam heeft behaald, in 1962 en 1969, en dat laatste blijft de enige keer dat een man dat heeft gedaan in de Open Era. Hij won ook acht Pro Slam-titels, waaronder de pro Grand Slam in 1967, en hij droeg bij aan vijf Davis Cup-titels voor Australië in een tijd waarin de Davis Cup even belangrijk werd geacht als de vier majors.

Pete Sampras    –     Verenigde Staten

Petros Sampras ook wel “Pete” genoemd is een Amerikaans voormalig professioneel tennisser. Zijn professionele carrière begon in 1988 en eindigde op de US Open van 2002 waar hij in de finale zijn rivaal Andre Agasi versloeg. Sampras won in zijn carrière 14 grand slam titels, zeven Wimbledon titels ,twee Australian Open titels en 5 US open titels. In totaal won hij 64 enkeltitels en stond hij 286 weken op de 1e plek van de wereldranglijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.