In deze coronatijd zal je waarschijnlijk veel minder tennissen dan normaal. De tennisbaan kan gesloten zijn of je tennismaatje zit in quarantaine. Toch hoef je de wekelijkse tennistraining niet helemaal te skippen. Je kan thuis je fysieke zowel als mentale gezondheid trainen. In deze blog lees je hoe je dat doet. 

Fysieke training 

Als tennisser gebruik je je hele lichaam. Je gebruikt de ene spier veel meer dan de andere, maar je moet er zeker van zijn dat je fysiek klaar bent om te tennissen als de trainingen weer beginnen. Daarbij is het sowieso goed om elke dag te sporten.  Het zorgt voor ritme, eenvoud en progressie. Als we het moeilijker gaan maken, falen we vaak omdat het geen gewoonte is. Sport dus elke dag! Natuurlijk is niet elke dag hetzelfde. Zorg ervoor dat elke spier 48 uur rust geeft na je training. Train bijvoorbeeld de ene dag je onderlichaam, de volgende dag je bovenlichaam, die dag erop ga je een ronde hardlopen en dan begin je weer vooraan in de cyclus. Zo train je heel je lichaam regelmatig, maar krijgen je spieren wel genoeg rust.  

Mentale training  

Neem een tennisbal en kijk er vijf minuten naar. Je gedachten dwalen af, maar zodra je dit merkt, probeer je aandacht weer op de bal te richten. Begin op een rustige plek, en als het beter wordt, ga dan naar een omgeving met veel mogelijke afleidingen. Het klinkt saai, en dat zal het ook zijn. Maar het helpt wel degelijk om je concentratievermogen te verbeteren. Je zult merken dat je steeds beter je aandacht op de bal gericht kan houden. Met deze oefening train je je aandacht, en daarmee je concentratievermogen. Dit is ook heel belangrijk bij het tennissen, want als je afgeleid raakt zal je zeker fouten gaan maken. Ook zal je merken dat je bij het serveren van de bal steeds constanter perfect serveert, je krijgt door deze mentale training namelijk meer feeling met de bal.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.