Weet je niet zeker wat je met je tafeltennistafel moet doen? Je kunt hem altijd gebruiken voor het traditionele pingpongspel, maar waarom zou je de boel niet opschudden en iets nieuws proberen? Hier volgen enkele ideeën voor leuke spelletjes die je op je tafeltennistafel kunt spelen.

Tafeltennis klassieke spel 

Het klassieke spel tafeltennis kun je met twee of vier spelers spelen. Alles wat je nodig hebt zijn twee batjes en een pingpongbal – en je bent klaar voor een middagje competitief plezier! Het is belangrijk te weten dat er verschillende variaties van het spel zijn, waaronder enkelspel (1v1) en dubbelspel (2v2). Voor grotere groepen kunnen teamwedstrijden worden gehouden met maximaal vier personen per team. 

Tafeltennis Volleybal

Als je iets zoekt dat je hartslag omhoog brengt, dan is dit iets voor jou. Verdeel je in twee teams en zet een net over het midden van de tafel. Het doel is om de bal over het net heen en weer te slaan zonder hem de grond te laten raken. Blijf spelen tot één team er niet in slaagt de bal terug te slaan. Dit spel is geweldig als je met vier of meer mensen bent, maar het kan ook met slechts twee spelers worden gespeeld.

Tafeltennis Honkbal

Dit spel lijkt op gewoon honkbal, waarbij de slagman een “worp” van de werper probeert te slaan en vier honken rond rent voordat hij door de veldspelers wordt uitgeschakeld. Het verschil in deze versie is dat je in plaats van knuppels, ballen en handschoenen peddels, pingpongballen en je handen gebruikt. Als een slagman een “homerun” slaat (oftewel de bal van één kant van de tafel stuurt), scoort hij automatisch vijf punten! Het is een geweldige manier om de boel te mixen als iedereen het gewone pingpong zat is.

Tafeltennis Foosball

Voor dit spel heb je twee kleine peddels nodig – één peddel per speler – en vier pingpongballen (of meer, afhankelijk van het aantal spelers). Verdeel vervolgens in twee teams en wijs de teamleden elk een kant van de tafeltennistafel toe. Het doel van het spel is om alle vier de ballen van de kant van je tegenstander te slaan met alleen je batje – handen zijn niet toegestaan! We raden aan de beste twee van de drie rondes te spelen, zodat iedereen een kans heeft om te winnen.

Er zijn genoeg creatieve manieren waarop je je tafeltennistafel kunt gebruiken voor iets anders dan alleen pingpong! Welk spel je ook kiest, een tafeltennistafel kopen zorgt ervoor dat je je vermaakt en veel plezier hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.