San Paolo Converso — Milaan

Op de feloranje tennisbaan van kunstenaar Asad Raza kunnen kerkgangers rondjes spelen onder heilige relikwieën, in de Chiesa San Paolo Converso in Milaan. De tennisbaan is gratis te bezoeken door het publiek en wordt geleverd met alles wat je van een normale baan mag verwachten, inclusief rackets, netten en zelfs kannen met ijsthee en coaches. In plaats van toeschouwers observeren stenen beelden het spel vanaf de zijlijn.

La Cavalerie Tennis — Parijs

Bij Parijs en tennis denk je waarschijnlijk al snel aan Roland Garros, maar naast Roland Garros heeft Parijs nog een andere tennistempel. Op de 7e verdieping van een art deco-gebouw dat is gebouwd in 1924 door de beroemde architect R. Farradèche, ligt nog een prachtige tennisbaan. Deze tennisbaan is gelegen tussen de Eiffeltoren en de trocadero-tuin. De greenset court is een overdekt, verwarmd en historische tennisbaan met een adembenemend uitzicht over Parijs.

Burj Al Arab Helipad — Dubai

Tennissen op een helikopter platform op 180 meter hoogte, je moet het maar durven. Maar als je het aandurft is dit een van de meest spectaculaire tennisbanen ter wereld. Misschien ken je de beelden van Roger Federere en Andre Agassi nog wel, deze speelden in februari 2005 namelijk een potje tennis op deze tennisbaan. Dit potje tennis was ter promotie van de Dubai duty free championships en het filmpje van deze wedstrijd ging toen der tijd erg viraal. Er is alleen een groot nadeel aan deze tennisbaan en dat is het feit dat dit het iets eenmaligs was. De tennisbaan was gecreëerd voor Federer en Agassi en is daarna weer in een helikopterplatform veranderd.

International Tennis Hall of Fame — Rhode Island

En ‘’last but not least’’ heb je het ‘’International Tennis Hall of Fame’’ op Rhodes Island VS. Het is waarschijnlijk de droom van elke fanatieke tennisser om hier een keertje te mogen spelen. Helaas is er maar plek voor 256 spelers bij de International Tennis Hall of Fame. Hieronder vallen 207 spelers, 2 court-tennissers, 2 Global Ambassadors en 45 personen die een belangrijke bijdrage aan de sport hebben geleverd. Dus de kans dat je hier ooit een balletje mag slaan is erg klein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.