Onze voedingsgewoonten bepalen direct onze gezondheid, dat weet iedereen. Mensen met slechte eetgewoonten zullen een ongezond lichaam hebben. Als we willen afvallen, zullen we ons concentreren op allerlei strikte diëten. Maar vaak worden enkele belangrijke ingrediënten volledig uit onze voeding verwijderd. Het kan je gewicht verminderen, maar het zal u zeker niet gezond maken. Je lichaam heeft elk element nodig, of het nu vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vezels en zelfs vet zijn. Elk van deze voedingsstoffen speelt een andere rol bij de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Het onderstaande legt uit wat een goede eetgewoonte is en waar het uit bestaat.  

Wat is gezond eten?

Gezond eten gaat niet alleen om koken, minder eten of vet verwijderen. Gezonde eetgewoonten betekenen voedzaam eten, alles in de juiste hoeveelheid en op de juiste manier eten. Met een uitgebalanceerd dieet krijgen we alle voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te leven. Deze omvatten eiwitten, vitamines, calcium, verschillende mineralen en vooral veel energie die ons helpt bij onze dagelijkse activiteiten. Als je een fit lichaam wil behouden zodat je een goede conditie voor het tennissen kan opbouwen is het belangrijk om een goede eetgewoonte te creëren en vast te houden.  

Welke voeding heeft ons lichaam nodig? 

Wat we eten, voorziet ons lichaam van alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Dit geeft ons lichaam de energie die het nodig heeft voor het dagelijkse werk. En al deze voedingsstoffen komen alleen uit gezond voedsel, niet uit alles wat we eten. Het is over het algemeen niet aan te raden om vet uit onze voeding te schrappen. De ongezonde vetten die niet gegeten mogen worden, worden verzadigd vet en transvet genoemd. Enkelvoudig onverzadigde vetten, meervoudig onverzadigde vetten, omega-3- en omega-6-vetzuren, evenals eiwitten en vitamines, zijn erg belangrijk voor onze gezondheid. Deze vetten hopen zich op onder de huidcellen, die worden omgezet in energie voor fysieke en mentale activiteit. Het is belangrijk dat we ze opnemen in onze voeding. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.