Om goede te kunnen presteren tijdens trainingen en wedstrijden is een goed dieet erg belangrijk. Juiste voeding is de basis. Het kan soms best lastig zijn om juiste maaltijden voor te bereiden als je veel sport. Ook is timing erg belangrijk. Het is niet fijn om net voor een training veel te eten. Als je veel traint, verbruik je ook veen energie waardoor het belangrijk is dat je genoeg eet. Vandaag delen we aantal ideeën voor ontbijt, tussendoortjes en lunch.

Ontbijt

Een van de favorieten onder sporters is kwart met fruit en granen. Als je doelstelling is om af te vallen kan je kiezen voor magere kwark. Voeg normale muesli toe of speltvlokken voor een extra ‘bite’. Daarnaast is vers fruit ook erg lekker. Een appeltje of blauwe bessen zijn erg aan te raden.  Je kan er ook voor kiezen om de granen te vervangen voor noten. Kies altijd voor ongezouten noten.

Havermoutpap is ook een ideaal ontbijtje voor sporters. De koolhydraten verteren zich langzaam in je lichaam waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt. Daarnaast is havermoutpap super snel klaar. Je kan de havermout opwarmen in een pannetje of in de magnetron. Je kan er zelf voor kiezen of je het bereid met melk of water. Een tip is wel om ook wat fruit of noten/zaden toe te voegen. Een appeltje met kaneel is bijvoorbeeld super lekker. Het is ook lekker om banaan met pindakaas toe te voegen.

Ontbijten met eieren is in Nederland niet zo populair maar zeker een aanrader. Eieren zitten boordenvol met eiwitten. Eiwitten verteren ook langzaam in je lichaam waardoor je langer vol zit. Maak een lekkere omelet met spinazie en tomaat. Als je niet vegetarisch bent kan je ook een omelet bereiden met champignons en ham.

Tussendoortje

Een smoothie is een makkelijk tussendoortje voor onderweg. Maar een smoothie met yoghurt en vers fruit. Gebruik hiervoor fruit uit de diepvries. Dit is vers en goedkoop. Daarnaast maakt het meteen je smoothie kouder.

Een krentenbol is ook een ideaal tussendoortje. De rozijnen geven je energie en een krentenbol is makkelijk verteerbaar. Ideaal voor een training.

Lunch

Als je wat meer tijd hebt dan zijn pannenkoeken zeker een aanrader. Normale pannenkoeken zijn niet zo gezond maar bijvoorbeeld speltpannenkoeken of havermoutpannenkoeken wel. Voeg wat vers fruit toe en eventueel wat kwark en je hebt zo een stevige lunch op tafel.

Als je werkt op een kantoor of veel onderweg bent kan je ook kiezen voor een wrap. Een wrap gevuld met kipfilet, hüttenkäse en rucola is super lekker en gezond. Een wrap met zalm en komkommer is ook fris en gezond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.