Iedereen zal van tijd tot tijd een onderbreking in zijn trainingsschema ervaren. Vakanties, bruiloften, vakanties, blessures en zelfs ziekte kunnen je allemaal dwingen om wat vrije tijd te nemen, hoe toegewijd je ook bent aan je training. Dus, hoe kun je in beweging blijven terwijl je schema verandert? En met hoeveel kun je wegkomen en toch je conditie op peil houden? Matchu Sports heeft de fitness- en oefenmaterialen die je daarbij kunnen helpen.

Fit blijven met korte, intensieve training

Maak je geen zorgen als je je trainingstijd een paar weken moet verkorten. Je zult vrij snel terugkeren naar jouw huidige fitnessniveau wanneer je schema weer normaal wordt. Stop gewoon niet helemaal met sporten. Als je bijvoorbeeld niet naar de sportschool kan gaan, zou je fitnessapparatuur kunnen aanschaffen om thuis of op uw werk te sporten. Een fitness hoelahoop kopen biedt vaak een uitkomst voor vrouwen en is ook nog eens erg leuk om te doen. Studies hebben aangetoond dat u tot drie weken lang achteruitgang van uw cardiovasculaire conditie kunt voorkomen door slechts twee dagen per week intensievere oefeningen te doen (70-75 procent van de maximale hartslag).

De beste manieren om fit te blijven tijdens pauzes

Voer minimaal twee hoogwaardige, intensieve trainingssessies van 30 minuten per week uit gedurende maximaal drie weken en je zou in staat moeten zijn om jouw conditie op peil te houden totdat je jouw gebruikelijke programma kunt hervatten. Een fitness hoelahoop kopen om een intensieve trainingssessie uit te voeren wordt regelmatig gedaan om toch te kunnen sporten. Het beste is om twee keer per week een sprinttraining van 30 seconden toe te voegen en twee intervaltrainingsroutines. Verder kan je korte, intensieve trainingen doen om meer calorie├źn te verbranden in minder tijd. Gebruik de dagen die je niet kan sporten voor rust en herstel en houd de dagen met hoge intensiteit 2 tot 4 dagen uit elkaar voor maximaal voordeel. Het is essentieel om te zorgen voor voldoende tijd voor rust als je met intensieve trainingen bezig bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.