Als je bent begonnen met het spelen van tennis en je bent vastberaden om heel goed te worden in deze sport, dan is de vraag: ‘hoe kan ik een betere tennisspeler worden?’, vast in je opgekomen. In deze blogs zullen een aantal tips worden gegeven om je tennisvaardigheden bij een enkelspel te verbeteren. 

Mentaal sterk  

Als je gek wordt bij elke fout bij het raken van de bal, of je concentratie niet kunt vasthouden zodra je partner komt kijken, ga je je potentieel niet behalen. Fouten gaan wel degelijk gemaakt worden, wees daarom mentaal sterk, dat is de basis.  

Fysiek sterk 

Als je een korte bal krijgt maar deze niet raakt omdat de snelheid te laag is, dan is je lichamelijke gezondheid een zwak punt. Je moet dus ook veel gaan trainen om je fysieke vaardigheden waaronder kracht te ontwikkelen. Dit zal je namelijk veel nodig hebben bij tennis.  

Tactiek 

Om beter te worden in tennis, is het belangrijk om te weten hoe je slim moet spelen. Je hebt veel tactiek nodig. Je kan leren om tactisch te spelen door blogs te lezen over tennis zoals ‘2 winnende tactieken bij dubbelspel’, maar het zal altijd neerkomen op oefenen, oefenen, oefenen. Want hierdoor zal je feeling gaan krijgen voor de verschillende tactieken.  

Levensstijl 

Ook je levensstijl heeft invloed op je tennisvaardigheden. Als je te weinig slaapt zal je minder concentratie hebben, als je te weinig eet zal je minder kracht hebben om de bal terug te slaan, als je te veel eet word je sneller moe. Zorg dus voor een gezonde levensstijl zodat je mentaal en fysiek sterk kan zijn.  

Combinatie  

Je hoeft je niet op één ding te concentreren om een goede tennisspeler voor enkelspel te worden. Een goed spel bestaat uit goed denken, een sterk lichaam, de juiste techniek en slimme tactieken. Door op de tennisbaan te werken aan deze dingen, gecombineerd met het spelen van voldoende wedstrijden, zul je merken dat je tennisvaardigheid snel verbetert. Door naast werk een goede levensstijl aan te nemen zal je exponentieel groeien in je tennisvaardigheden.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.