Als je een fanatieke sporter bent die al jaren toegewijd sport, met alle diëten en leefgewoonten die erbij horen of juist iemand bent die net begint met sporten en wil weten wat je kunt doen om het te optimaliseren, voeding is altijd het antwoord hierop. Het allerbelangrijkste bouwsteen in het systeem van het lichaam, is natuurlijk voeding. Het is dan ook belangrijk om dit te optimaliseren, of je nu veel sport of helemaal niet. Door gevarieerd te eten en verzadigde vetten zoveel mogelijk te minimaliseren, zorg je ervoor dat je lichaam de juiste stoffen binnenkrijgt. Het toedienen van bepaalde supplementen, zoals die van De Kurkuma Specialist, kan ook bepaalde gezondheidseffecten hebben, ook als je goed eet.

Kurkuma en gezondheid

Kurkuma is een voedingsmiddel waar de laatste jaren steeds meer over bekend wordt en waar wetenschappers van ontdekken dat het veel gezondheidsvoordelen heeft. Zo lees je ook op de site van De Kurkuma Specialist. Veel mensen zijn er niet van op de hoogte, wat erg spijtig is. Kurkuma wordt namelijk in verband gebracht met positieve effecten voor depressie, Alzheimer en zelfs met kanker. Hierbij wordt er vooral aangetoond dat bepaalde onderdelen en eiwitten van de kurkumaplant een bescherming bieden voor Alzheimer en andere geheugen kwalen, maar ook de stimulatie van dopamine en serotonine worden hiermee in verband gebracht. Dit zijn hormonen die verantwoordelijk zijn voor executieve functies en de algemene stemming. In de volksmond worden ze ook gelukshormonen genoemd.

Gezondheid en beweging

Een ander effect wat veel minder aandacht krijgt, is het voorkomen van artritis. Dit is een aandoening waarbij er ontstekingen in de gewrichten worden gevormd. Dit zorgt voor een verminderde mogelijkheid om te bewegen en in veel gevallen erge pijn veroorzaakt.  Dit maakt bewegen dus erg moeilijk en pijnlijk. Als je wilt sporten is dit een van de meest belemmerende dingen die er kunnen zijn. Dit is immers fataal voor een goede sportervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.