Mensen die aan een intense sport doen, zeker als er een verhoogd risico op blessures is, vragen zich lang niet altijd af of ze wel goed verzekerd zijn. Veel zorgverzekeraars bieden aanvullende verzekeringen aan voor sporters, omdat bepaalde sporten en activiteiten – zoals raften, bergbeklimmen of parachutespringen – niet standaard meeverzekerd zijn in de basisverzekering. Maar hoe zit het precies met een sport als tennis? Moet je, als je tennisser bent en een zorgverzekering 2021 zoekt, je aanvullend laten verzekeren? Of zijn er speciale verzekeringen voor mensen die aan tennis doen?

Zijn er speciale zorgverzekeringen voor tennisspelers?

Het antwoord op de vraag of er specifieke zorgverzekeringen zijn voor mensen die op hoger of lager niveau tennissen, is eenvoudig: ja, die zijn er. Over het algemeen zijn speciaal voor tennisser ontwikkelde verzekeringen bedoeld voor professioneel tennissers, om hen in te dekken als ze een blessure oplopen. Een tennis-ongeschiktheidsverzekering is vaak aanzienlijk duurder dan een standaard zorgverzekering, waarbij de premie uiteraard ook afhankelijk is van het bedrag waarvoor de tennisser zich laat verzekeren. Doorgaans geldt voor dit soort verzekeringen een wereldwijde dekking, omdat tennisser die professioneel actief in uiteenlopende landen hun toernooien en wedstrijden spelen. Specifiek voor tennissers samengestelde verzekeringen bieden ook dekking als de tennisser buiten de sport om gewond, geblesseerd of zelfs arbeidsongeschikt raakt. Tennisverzekeringen zijn doorgaans, net als ‘normale’ verzekeringen, uit te breiden met extra dekkingen, bijvoorbeeld bij overlijden. Een extra overlijdensdekking garandeert dat de nabestaanden een bepaald bedrag krijgen, als de tennisser onverhoopt om het leven komt. Zo laat je nabestaanden niet met lege handen achter.

Een standaard zorgverzekering uitbreiden met extra dekking 

Ben je geen professioneel tennisser of wel professioneel actief, maar wil je jezelf wel indekken? Dan is het ook mogelijk om een standaard verzekering af te sluiten en die verzekering met extra dekkingen uit te breiden. Afhankelijk van de extra polissen die je afsluit, kan deze optie in veel gevallen voordeliger uitpakken dan het afsluiten van een speciale tennisverzekering voor professionals. 

Een verzekering via de KNLTB is ook een mogelijkheid

Wanneer je lid wordt van een tennisvereniging die bij de KNLTB is aangesloten, hoef je voor een basisdekking tegen ongevallen geen aparte tennisverzekering af te sluiten. Een van de voordelen van lid zijn van de tennisbond is dat je automatisch lid wordt van de collectieve ongevallenverzekering die door de KNLTB wordt aangeboden. Deze verzekering dekt je in tegen ongevallen die zich tijdens tenniswedstrijden en trainingen kunnen voordoen. Wil je ook buiten het tennissen om goed verzekerd zijn? Dan moet je zelf achter een goede aanvullende verzekering aan. Er zijn in elk geval aanbieders van goed dekkende verzekeringen voor tennissers genoeg. Dus oriĆ«nteer je goed op de premies en voorwaarden, voordat je met een aanbieder in zee gaat. Succes en… Geniet vooral lekker van de prachtige sport die je beoefent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.