Ben jij ook altijd zo fanatiek aan het tennissen? Ik hoop dat jij nog nooit een tennisarm of een andere blessure hebt gehad. Want ik kan je vertellen, dat voelt niet goed. Ondanks dat sportblessures bij een aantal sporten veel voorkomen voelt het toch beter de sport zelf te beoefenen dan op de bank te moeten zitten en de sport te kijken. Bij de volgende sporten komen het meeste sportblessures voor.  

Tennis 

Tennis is een relatief veilige sport. Het is geen teamsport waarbij je ruig contact kan hebben met de tegenstander. Toch vergt het terugslaan van de tennisbal veel kracht. Zowel van je spieren als van je gewrichten. Hierdoor waren er 230.000 blessures. Maar omdat veel mensen tennisen is het procentueel niet heel veel.  

Veldvoetbal 

Met 760.000 blessures is veldvoetbal de sport met het meeste blessures. Dit is ook logisch aangezien het een hele ruige en competitieve sport is die veel mensen beoefenen. Als je het zelf niet bent ken je sowieso één persoon die een blessure heeft gehad met voetbal. Deze teamspelers zijn af en toe zo gericht op het behalen van een doelpunt dat de veiligheid van de tegenstander eraan onder door gaat. Met voetbal zijn dan ook veruit de meeste sporters naar de spoedeisende hulp afdeling gereden.  

Hockey 

De dames kunnen er ook wat van. Elkaar tegen de enkels slaan en wegbeuken van de puk. Ze zijn niet heel zachtaardig. Deze sport wordt minder gedaan dan veldvoetbal maar procentueel zijn er veel meer blessures. Bij deze sport loop je dus het meeste kans om geblesseerd te raken.  

Hardlopen  

Hardlopen is gekroond tot de gevaarlijkste der sporten. De sport heeft veel meer blessures dan hockey en procentueel gezien zijn er bij hardlopers meer blessures dan bij voetbal. Deze sport wordt veel beoefend maar velen raken geblesseerd. Hardlopen is namelijk easy to learn, maar hard to master. Iedereen kan het ene been voor het andere zetten maar er zit veel techiek en strategie achter. Je moet dus goed weten wat je doet. Voor degenen die zich alsnog durven te wagen aan deze sport. Ren op je eigen tempo en push jezelf niet te ver, want hardlopers zijn doodlopers. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.