Voor een ondernemer is het een moeilijke taak om klanten te laten betalen. Om de stress van invorderingsschulden bij je weg te nemen, kun je het beste naar een deurwaarderskantoor of een incassobureau gaan voor hulp. Als je niet oppast, gaat je bedrijf failliet als je je geld niet bij klanten kunt innen. Je incasso uitbesteden aan een incassobureau is dus een zeer goede optie. Zo kun je je nog beter concentreren op je bedrijf. Elke dag nadenken over hoe je je geld van klanten kan terugkrijgen, zal je productiviteit zeker vertragen.

Hoe incassobureaus hun werk doen

Voordat je naar een deurwaarderskantoor gaat of je incasso uitbesteedt aan een bureau, is het ideaal dat je weet hoe elk van hen werkt. Laten we in dit kader eens kijken hoe incassobureaus hun werk doen. De meest gebruikelijke manier waarop incassobureaus hun werk uitvoeren, is door je te vragen om hen de namen, het adres en relevante informatie van de debiteuren te geven. Vervolgens zal het agentschap proberen de schuld te innen en je het teruggevorderde geld te geven nadat je hun commissie ervan hebt genomen.  Hierdoor kan het bureau nog harder werken om de schulden te innen, omdat ze niet betaald worden als ze geen geld terugkrijgen van debiteuren.

Naar een rechtbank voor geringe vorderingen gaan

Een van de opties om je schuld op klanten te verhalen is om naar een rechtbank voor kleine vorderingen te gaan, vooral als het bedrag erg klein. Het enige dat je hoeft te doen, is documentatie overleggen dat bewijst dat er een zakelijke transactie heeft plaatsgevonden tussen jou en de debiteur. Breng vervolgens de documentatie naar de rechtbank om een ​​gerechtelijk bevel te krijgen, zodat je je geld van de debiteur kunt krijgen. Een gerechtsdeurwaarder kan dit echter allemaal gemakkelijk voor je doen, dus het is een goed idee om naar een gerechtsdeurwaarderskantoor te gaan en jezelf de kopzorgen te besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.