Een vakantie kan wonderen doen als het gaat om het verminderen van je stressniveaus, maar het kan ook een gezond fitnessroutine ontsporen. Zelfs enkele van de meest actieve sporters vinden het moeilijk om hun trainingsprogramma vol te houden wanneer ze niet thuis zijn. Natuurlijk hebben we allemaal goede bedoelingen en pakken we onze sportbroek in, maar helaas komt deze soms pas weer uit de koffer als we al thuis zijn. Toch kan het best gemakkelijk zijn om genoeg te bewegen op vakantie. Hier zijn enkele tips!

Blijf realistisch

Je zult waarschijnlijk niet in staat zijn om je normale wekelijkse trainingen te doen, en dat is oké. Probeer gewoon vijftig procent van je normale routine te doen. Dat is echt al heel wat!

Wees creatief

Gebruik je vakantie als een kans om unieke, leuke manieren te vinden om te sporten in plaats van dezelfde oude routine te volgen. Wat dacht je van hardlopen langs de prachtige stranden van Ibiza? Een avondwandelen op Beso Beach telt natuurlijk ook! Of ga fietsen, een waterfietstocht maken, waterskiën of beachvolleybal spelen. Effectieve trainingen zijn niet beperkt tot fitnessapparaten, gewichten en loopbanden!

Bereid snacks voor

Als je tijdens je reis veel tijd in de auto of het vliegveld doorbrengt, zorg er dan voor dat je wat gezonde snacks meeneemt. Zo word je niet gedwongen om langs alle fastfood shops te gaan om te eten. Natuurlijk hoef je jezelf niet te weerhouden om de lokale delicatessen te proberen. Plan om te genieten van een aantal speciale maaltijden zonder overboord te gaan. En wees niet bang om de bediening van restaurants te vragen of ze met een paar gezonde aanpassingen jouw favoriete gerechten kunnen bereiden.

Stop een weerstandsband in je koffer

Deze band is perfect voor op vakantie! Hij neemt namelijk heel weinig ruimte in beslag, maar toch kan je er een volledige training voor het boven- en onderlichaam mee doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.