Yes, je mag weer de baan op. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorgt ervoor dat je de juiste spullen hebt om te tennissen. Goede schoenen is bijvoorbeeld heel belangrijk voor juiste stabiliteit en demping. Hiermee kan je blessures voorkomen. Toe aan een nieuw tennisracket? In dit artikel vind je aan aantal tips die je goed kan gebruiken als je een nieuw tennisracket gaat aanschaffen.

Er zijn 3 basismaterialen die worden gebruikt bij het maken van een tennisracket. De meeste rackets zijn gemaakt van aluminium. Dit materiaal is licht en goedkoop, maar is niet stabiel. Deze soort zie je het meeste onder kinderen. Iets sterkere rackets zijn gemaakt van graphite en aluminium. Deze rackets zijn erg populair onder beginnende tennissers. Deze rackets zijn ook niet zo heel duur. Dus mocht je tennis toch niet de sport voor jou vinden dan heb je in iedere geval niet heel veel geld geïnvesteerd in een racket. De beste rackets zijn van graphite gemaakt. Dit is ook het perfecte materiaal voor gevorderde. Je hebt meer controle over de bal en kan meer richting geven aan de bal.

Er zit ook verschil in de grootte van het blad. Hoe groter het blad, hoe meer kracht en precisie. Je hebt meer controle over de bal als je blad juist kleiner is. Dit is vaak fijn voor gevorderde spelers. Een beginnende speler kiest vaak voor een groter blad. Hiermee kunnen ze de bal sneller raken en heeft de bal toch wat snelheid omdat ze zelf nog geen krachtige slag hebben. Als je een beginnende tennisser bent maar je graag aan je techniek wilt werken dan is een gemiddeld blad ideaal. Hiermee kan je leren om je slag goed af te maken, wat je leerproces bevorderd.

Er zit ook verschil in gewicht van tennisrackets. Een licht racket is fijner om mee te slaan omdat hij licht is. Een zwaar racket geeft juist meer stabiliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.