Niet alleen leuk maar ook nog eens voor leververgroting; een tennistoernooi. Om ervoor te zorgen dat je een top toernooi draait geven we je graag een aantal tips. Hoe zorg je voor zo veel mogelijk opgave? Voor wie moet je het tennistoernooi organiseren? Welke datum? Allemaal vragen die we beantwoorden in deze blog. Benieuwd naar onze tips? Lees dan gauw verder en organiseer een toptoernooi.

Wie, wat, waar, wanneer?

Je kunt het riedeltje vast nog wel van school wanneer je iets moest organiseren. Je moest namelijk de volgende W-vragen kunne beantwoorden:

  • Voor Wie ga je het organiseren?
  • Wat ga je organiseren?
  • Waar ga je het organiseren?
  • Wanneer ga je het organiseren?

Je kunt dit natuurlijk zomaar invullen wat jezelf het beste uitkomst. Toch is het goed om hier goed over na te denken. We geven dan ook graag de volgende tips voor de W-vragen bij het organiseren van een tennis toernooi:

  • Wie? Organiseer het zo breed mogelijk en zorg dat iedereen een voldaan gevoel krijg. Hoe? Organiseer een recreatieve poule voor niet-leden en organiseer een poule met leden zodat er op niveau waar iedereen bij gedijd wordt getennist. 
  • Wat? Een tennistoernooi uiteraard. Maar probeer onderscheidend te zijn. Zorg voor een leuke DJ na die tijd of zorg voor consumptie wanneer iemand zich inschrijft voor het toernooi. Zo is het meer dan de sport alleen, wel zo leuk! 
  • Waar? Spreekt voor zich, bij tennisbanen natuurlijk. Toch kun je deze vraag specifieker maken. Kan iedereen gemakkelijk de auto kwijt? Kan er bij slecht weer nog steeds bezoekers komen kijken? Zomaar enkele vragen waar je rekening mee moet houden.
  • Wanneer? Ook van groot belang. Mooi weer is natuurlijk wat iedereen wil. Maar houd rekening met de bouwvak en een stop bij andere verenigingen zoals voetbal. Zo zorg je ervoor dat mensen zo min mogelijk hinderingen hebben om zich op te geven. 

Randvoorwaarden

Dan heb je natuurlijk de randvoorwaarden. De spreekwoordelijke puntjes op de i. Zorg bijvoorbeeld voor leuke prijzen. Wees slim en maak gelijk promotie voor je tennisvereniging door spullen te bedrukken. Bedruk bijvoorbeeld goedkoop en gemakkelijk een Beach Tennis strandspel bij Attentie.nl met logo’s en tekst. Zo wordt de club ook na het toernooi gepromoot. Overweeg om het toernooi professioneler te maken met gepersonaliseerde polo’s. Tennispolos’s bedrukken bij Attentie.nl kan tegen een goedkope prijs waardoor het te overwegen waard is. Hoe gaaf is dat? Alle deelnemers in dezelfde polo’s. Een heuse marketing boost voor je toernooi. Graag meer tips of inspiratie nodig? Neem contact met ons op via de contactpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.