Er is veel speculatie rond deze vraag in de fitnesswereld. Dit komt omdat het antwoord per persoon verschilt op basis van het soort sport, de huidige fysieke krachten en de doelen. In deze blog ga ik uitleggen waarom 4 á 5 keer per week trainen de optimale sportfrequentie is voor tennissers.  

Dagelijkse beweging 

Het is belangrijk om vaak te oefenen, omdat uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten de levensduur van een persoon aanzienlijk kan verbeteren. Een zittende levensstijl heeft dus een nadelig effect op het menselijk lichaam. Het is daarom goed om elke dag voldoende beweging te krijgen. 4 á 5 dagen per week kan je tijd vrijmaken om deze dagelijkse beweging te krijgen in de vorm van een training. 

Afwisseling 

Meer dan 5 dagen per week hard trainen op kracht is niet goed voor het lichaam. Je spieren hebben namelijk rust nodig om sterker te worden. Het is cruciaal om regelmatig verschillende spiergroepen te trainen. Als je alleen cardio doet of alleen gewichten optilt, is het belangrijk dat je verschillende oefeningen in je wekelijkse training gaat opnemen.  

Persoonlijk weekschema 

Het meest optimale wat voor mij werkt is een afwisseling van tennistraining, kracht en cardio. 2 á 3 keer in de week ben ik op de tennisbaan te vinden. Een andere dag volg ik een groepsles HIIT-training. Hierdoor krijg je veel explosieve kracht en doorzettingsvermogen. Precies wat je nodig hebt bij tennis. Eén dag in de week zal ik krachttraining doen om de kracht in mijn bovenlichaam te versterken. Je gebruikt namelijk alle spieren in je bovenlichaam om de kracht van die bal op te vangen, en terug te slaan. Na de dag krachttraining las ik voor mijzelf een rustdag in zodat mijn spieren kunnen herstellen. Na de rustdag kan ik mijn tennistraining met hernieuwde krachten ingaan. Door deze afwisseling word ik snel fitter en sterker terwijl mijn spieren genoeg rust krijgen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.