De populariteit van Padel is de afgelopen jaren enorm gestegen. Padel is ontstaan in 1969 en  is afkomstig uit Mexico. Enrique Corcuera wilde eigenlijk een tennisbaan, maar had niet de ruimte ervoor. Wegens ruimtegebrek bedacht hij zijn eigen spel. In Zuid-Amerika en in Zuid-Europa was de sport al langer populair.

De sport is een combinatie tussen tennis en squash. Padel wordt nog veel recreatief gespeeld, maar wordt steeds meer competitief beoefend. Padel kan alleen en in dubbelvorm gespeeld worden. Het veld is kleiner dan een normaal tennisveld. De afmeting van het veld is 10 bij 20 meter en in omringt met glazen wanden en hekwerk. De glazen wand mag gebruikt worden tijdens een spel, wat het spel tactischer maakt dan normaal tennis. De wand mag alleen gebruikt worden als de bal een keer gestuiterd heeft. Kracht is hier minder van belang, waardoor je langere rally’s krijgt. Als de bal uit gaat tegen de wand, door direct de wand te raken, is het een punt voor de tegenstanders.

Padel speel je met een padel racket. Het racket is gemaakt van grafiet en heeft geen snaren. Het spel wordt gespeelt met een zachte tennisbal, en heeft over het algemeen minder snelheid. Serveren gebeurd onderhands, en wordt altijd diagonaal gespeelt. De puntentelling van padel is gelijk aan de puntentelling van tennis en is vaak 3 sets langs.

Steeds meer tennisclubs in Nederland hebben nu ook padelbanen ter hun beschikking. Je kan een abonnement afsluiten om alleen te tennissen of te pedellen maar je kan ook een gecombineerd abonnement afsluiten. Vaak kan je ook een proef abbonement afsluiten om het tijdelijk Padel uit te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.