Photo by Jannis Brandt on Unsplash

Je kent het wel, je bent aan het sporten en gezond aan het eten en je vraagt je af of je nu wel echt hetgeen eet wat je nodig hebt. Je wilt misschien juist gespierder worden of afvallen, maar weet niet wat je nodig hebt om een juiste vetpercentage vrouw te hebben.

De schijf van vijf is een goed begin

Over het algemeen kun je gewoon de schijf van vijf aanhouden. Gevarieerd eten en genoeg water drinken. Toch zijn er bepaalde voedingselementen die helpen om bijvoorbeeld gespierder te worden. Zoals het eten van eiwitten en kip. Kip en ei doen het altijd wel goed. Het is goed om juist niet te gaan diƫten maar normaal te blijven eten. Want je kan niet gespierder worden als er niks binnen komt.

Focus op het positieve

Je sport al zolang en nog steeds heb je geen six pack. Maar heb je niet gezien dat je wel strakke benen en billen en zelfs borst hebt? Nee je focust je nu alleen op het negatieve terwijl alle leuke vrouwen wel een buikje hebben. Een buikje is belangrijk omdat uiteindelijk er misschien wel een baby gaat groeien in je buik. Bij mannen is de aanleg net wat anders en dat is logisch. Zij hoeven geen 9 maanden een baby te dragen.

Neem regelmatig pauzes

Wanneer je minimaal twee keer in de week sport, je spieren ook goed laat rusten en let op je voeding dan is het gewoon meer dan genoeg. Ben ook niet te streng voor jezelf en gun jezelf op een zaterdagavond die glas wijn en gezelligheid met vrienden. Dan kun je erna er een hele week weer tegen aan met werken en streng zijn voor jezelf met voeding.

Gezond uitstralen en gelukkig zijn

Wanneer je echt gezond wil leven kun je naast voeding en sporten ook kijken naar andere dingen die jou ontspanning geven. Zoals een wandeling in het bos of een lekkere kop koffie met je leukste tijdschrift. Doe vooral waar jij vrolijk van word.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.