Misschien tennis je al heel lang. In je jonge jaren zag je bijna wekelijks progressie in je spel. Dat zorgde ervoor dat je er zo goed in werd en er zoveel plezier in had. Tegenwoordig is dat echter wel anders. Je hebt een bepaald niveau bereikt en heel veel beter lijk je niet meer te worden. Daarom kan het weleens tijd zijn om andere prikkels te zoeken. Altijd sporten kan je daarbij helpen. Zo kom je tot nieuwe vooruitgang.

Een alternatieve vorm uitproberen

Veel tennisverenigingen hebben padel als tweede sport geadopteerd in recente jaren. Daardoor is het dus zo dat je als lid van de vereniging ook deze sport een kans kan geven. Dit kan weleens heel goed uitpakken. Veel tennissers geven aan dat ze sinds ze padel hebben geprobeerd het spel op de tennisbaan ook een stuk sterker is geworden. Zoek daarom naar goede spullen zoals de beste padel tas en begin zelf ook met deze sport om je tennis een boost te geven.

Werken aan je lichaam

Misschien kan het je wel helpen wanneer je wat meer gaat werken aan je lichaam. Je kan bijvoorbeeld eens kijken of je iets aan je spierkracht kan doen. Door je wat meer op calisthenics of fitness te richten kan je misschien je kracht en explosie wat verbeteren. Dit zou zomaar tot goede voordelen voor je tennisspel kunnen leiden. Op die manier kan je dus ook zorgen dat je net wat meer uit je mogelijkheden gaat halen. Ook al dacht je je plafond al bereikt te hebben als speler. 

Richten op uithouding

Misschien is juist je uithoudingsvermogen wel je zwakke punt. Nu je wat ouder wordt en je het wat meer van inzicht moet hebben, is het ook zo dat de partijen die je speelt wat langer worden. Dan is het wel fijn wanneer je dit ook aankan. Een goede manier om daaraan te werken is door je cardio te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld gaan hardlopen. Of je gaat aan de slag met een roeimachine of een crosstrainer in de sportschool. Let wel op dat je een goed schema volgt om zo ook echt te groeien in conditie.

Een andere training

Naast alle andere sporten die je kan doen om je spel te verbeteren, kan het misschien ook wel aantrekkelijk zijn om je echte tennistraining eens onder de loep te nemen. Je hebt misschien wel heel lang dezelfde dingen gedaan. Dan is het nu dus tijd om eens een keer op andere dingen te richten. Misschien moet je andere tennismaatjes zoeken om jezelf opnieuw uit te dagen. Of misschien is het juist wel de trainer die je moet vervangen. Dit kan een heel groot verschil voor je maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.